Nordjyllands Politi: Seneste nyt fra Løkken - mandag den 12. juli

Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Løkken er i nat nævnt i døgnrapporten fra Nordjyllands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Pandrup – cykeltyv sigtet og stjålen cykel tilbageleveret

Mellem tirsdag den 6. juli om formiddagen og torsdag den 8. juli om aftenen modtog Nordjyllands Politi en anmeldelse om, at anmelders mountainbike var blevet stjålet fra hans carport i Pandrup. Anmelder havde desuden lagt mærke til, at den stjålne cykel var sat til salg på Facebook.

Betjente fra Nordjyllands Politi henvendte sig derved til vedkommende – en 29-årig mand – som havde sat cyklen til salg. Og ganske rigtigt; den stjålne cykel stod i den formodede gerningsmands entré.

Politiet sigtede derfor den 29-årige mand for brugstyveri af cyklen, hvorefter man omgående leverede den stjålne cykel tilbage til rette ejer.

 

E45 Støvring – færdselsuheld i overhalingsbanen

Et færdselsuheld fandt sted på E45 i nærheden af Støvring fredag den 9. juli ved 16-tiden, hvor part 1 – føreren af en personbil – kolliderede med part 2; en anden personbil.

Part 1 kom kørende ad E45 i overhalingsbanen, idet han var i færd med at overhale en anden bil. Pludseligt bremsede de forankørende op, hvorefter han ikke nåede at bremse inden, at han påkørte part 2 bagfra. 

Efter eget udsagn var part 1 uopmærksom forud for uheldet.

Politiet sigtede derfor part 1 – en 21-årig mand – for manglende agtpågivenhed under kørsel. 

Den sigtede erkendte overtrædelsen af færdselsloven.

 

Hvad kan tage din opmærksomhed, når du kører bil?

Uopmærksomhed skyldes ikke, som mange fejlagtigt tror, ting uden for bilen. 70% af de ting, der tager opmærksomheden findes i bilen. Det kan fx være at:
  1. Du taler i telefon eller læser/skriver SMS
  2. Du indstiller GPS eller radio
  3. Du spiser eller drikker

Du ved godt, det er farligt. Og alligevel kan du måske ikke helt sige dig fri for at have gjort nogle af tingene. Måske prøver du at kompensere ved at sætte farten ned imens, men det er ikke altid nok til at forhindre risikoen for ulykker. Risikoen for ulykker øges markant fordi man reagerer for sent og for langsomt på uventede situationer. Og har du ikke øjnene med dig, når du måske slet ikke at reagere.

 

Det korte af det lange: Kør bil, når du kører bil.

Læs mere om opmærksomhed i trafikken på sikkertrafik.dk

 

Løkken – bilist overtrådte vigepligt i færdselsuheld

Fredag den 9. juli ved 10-tiden fandt et færdselsuheld sted på Industrivej i Løkken, hvor part 1 – føreren af en personbil – kørte ud for ubetinget vigepligt og ind i siden på part 2; en anden personbil. En beredskabspatrulje ankom kort efter til ulykkestedet, hvor de heldigvis kunne konstatere, at ingen personer havde lidt skade som følge af kollisionen. Begge køretøjer led dog materielle skader. Part 1 – en 31-årig bilist – sigtes for at have overtrådt sin vigepligt.

 

Aalborg – nabolag kunne ikke få lukket et øje grundet højlydt musik

Søndag den 11. juli ved 02-tiden modtog Nordjyllands Politi en anmeldelser om, at en fest på Østerbro i Aalborg holdt nabolaget vågen med ekstremt højlydt musik til ulempe. Anmelder havde forsøgt at bede om lidt nattero – men det hjalp desværre ikke på volumen fra festens musik.

En ledig beredskabspatrulje i nærheden kørte derfor til stedet, hvor man forholdsvis hurtigt fik kontakt til vedkommende, der var ansvarlig for den høje musik. Efter en fornuftig dialog skruede man ned for musikken, så naboerne kunne få sovet. Ej videre i sagen.

 

Fest med omtanke – husk at skrue ned, når det bliver sent

Det er forståeligt, at du fester. Det skal der også være plads til. Men husk at vise hensyn – både derhjemme og på offentlige områder. Naboerne er måske ikke lige så festglade sent om natten, som du er. Fest med omtanke, og husk at skrue lidt ned for musikken, når det bliver sent.

 

Er du selv udsat for musik til gene?

Før du ringer til politiet, så spørg festens personer, om de ikke nok vil skrue ned for musikken. En venlig henvendelse virker ofte, da de fleste sjældent er ude på at genere deres naboer.

Men virker en venlig henvendelse ikke, og fortsætter den høje musik – så kontakt politiet på tlf. 114. Servicecenteret er ved telefonen alle dage, døgnet rundt.

 

Bejstrup – amfetamin-påvirket bilist uden førerret anholdt

Mandag den 12. juli ved 01-tiden standsede Nordjyllands Politi en bilist til kontrol på Bejstrupvej i nærheden af Bejstrup. Årsagen til, at man havde besluttet sig for at standse bilen, var, at ejeren af bilen var frakendt førerretten til personbil i forbindelse med en tidligere hændelse.

Betjentene henvendte sig til føreren af bilen, der viste sig at være identisk med ejeren – en 27-årig mand. Grundet mistanke til påvirket kørsel instruerede man bilisten i at deltage i en narkometertest. En test, der gav udslag for, at bilisten tilsyneladende havde indtaget amfetamin forud for kørslen.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel samt kørsel uden førerret. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen. Den sigtede kan nu blandt andet se frem til en betragtelig bøde.

 

Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp

Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk

 

Aalborg SV – narkopåvirket bilist anholdt

Narkopåvirket kørsel – dét blev en 30-årig bilist sigtet og anholdt for, da politiet standsede ham til kontrol på Nibevej i Aalborg SV fredag den 9. juli om formiddagen. Af rutinemæssige årsager havde man standset bilisten til kontrol, hvor betjentene – desværre for bilisten – fattede mistanke til, at han var påvirket under kørslen. En narkometertest gav udslag for, at bilisten tilsyneladende havde indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen. En blodprøve blev senere udtaget som bevismateriale i sagen. Den sigtede kan nu – blandt andet – se frem til en betragtelig bøde.

 

Hjallerup – forsøg på indbrud i bolig

Mellem torsdag den 8. juli kl. 08:00 og fredag den 9. juli kl. 07:00 forsøgte en ukendt gerningsmand at bryde ind i en bolig på Tenisskoven i Hjallerup. Indbrudstyven forsøgte – heldigvis forgæves – at bryde hoveddøren samt døren til et skur op med en skruetrækker. Der er således intet meldt stjålet på nuværende tidspunkt i forbindelse med indbrudsforsøget.

Har du set mistænkelig færden på Tenisskoven i Hjallerup? Kontakt politiet på tlf. 114.

 

Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app

Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

 

Frederikshavn – værktøj stjålet fra garage

En Makita boremaskine, en skævvrider, en Bosh kantklipper og en støvsuger – dét var blandt de stjålne genstande, da et indbrud fandt sted på Vinthersvej i Frederikshavn mellem torsdag den 8. juli kl. 22:00 og fredag den 9. juli kl. 08:30. Ved hjælp af en skruetrækker brød en ukendt gerningsmand her døren op til en garage, hvorfra man blandt andet stjal de førnævnte genstande.

Har du set mistænkelig færden på Vinthersvej i Frederikshavn? Kontakt politiet på tlf. 114.

 


Følg Nordjyllands Politi på:

Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Nordjyllands Politi.
Kilde: Nordjyllands Politi