Hjørring Kommune klar til at afholde DM i Skills 2026 med fokus på erhvervsuddannelser og faglighed

Foto: Hjørring Kommune.
dato

Hjørring Kommune forbereder sig til at være i spidsen for DM i Skills 2026

Hjørring Kommune glæder sig til at afholde DM i Skills i april 2026, en begivenhed der sætter fokus på erhvervsuddannelser og den faglige dygtighed blandt unge. Kick-off receptionen for dette prestigefyldte arrangement blev festligt afholdt mandag den 22. april 2024 på Hjørring Rådhus. Ved denne lejlighed samledes en bred vifte af repræsentanter fra Region Nordjylland, nabokommuner, uddannelsesinstitutioner, politikere, virksomheder, SkillsDenmark samt andre samarbejdspartnere for at fejre starten på forberedelserne.

Det finansielle fundament for DM i Skills 2026 er robust, med et budget på cirka 14 millioner kroner. Finansieringen varetages primært af SkillsDenmark og Hjørring Kommune. Ud over dette bidrager Region Nordjylland, nordjyske kommuner og forskellige fonde, lokale sponsorer samt samarbejdspartnere økonomisk for at sikre succesen af arrangementet. Det er et sandt eksempel på nordjysk samarbejde og fællesskab med en fælles indsats for at støtte op om erhvervsuddannelserne.

DM i Skills, som arrangeres af SkillsDenmark, vægter højt i at promovere erhvervsuddannelser og at vise unge de mange muligheder, der byder sig inden for forskellige fag. Ved at give deltagerne mulighed for at udfolde sig og demonstrere deres færdigheder, spiller arrangementet en nøglerolle i at udvikle en velkvalificeret og kompetent fremtidig arbejdsstyrke.

Eventet, der har til formål at vise erhvervsuddannelsernes brede muligheder til især grundskoleelever, vil finde sted i Park Vendia i Hjørring. Dette giver en unik chance for at opprioritere og fejre faglighed og håndværk.

I forbindelse med forberedelsen har Arbejdsmarkeds-, Erhvervs- og Uddannelsesudvalget fra Hjørring Kommune deltaget i en studietur til DM i Skills 2026 i Roskilde. Turen gav værdifulde indsigter og erfaringer, specielt med hensyn til logistik og den afgørende rolle af frivilligt arbejde, erfaringer der er opsamlet fra tidligere lokale events såsom Dana Cup og Naturmødet, og som vil blive anvendt til at optimere arrangementet i Hjørring.

Samlet set står Hjørring Kommune over for en spændende udfordring i at afholde DM i Skills 2026. Med stærk lokal og regional opbakning, fokus på fagligheden og en solid planlægning, er alt sat til at gøre eventet til en mindeværdig succeshistorie for alle involverede.

http://hjoerring.dk/nyt-og-presse/nyheder/2024/apr/kick-off-paa-dm-i-skills-2026

Kilde: Hjørring Kommune